Hoi. Op deze pagina vertel ik je graag over mijn beleving van het naturisme en hoe gewoon en natuurlijk ons blote lijf eigenlijk is. 

Een naturist (of gewoon naaktrecreant) is een gewoon alledaags mens die leeft als ieder ander met als verschil dat hij of zij in sommige situaties anders aankijkt tegen het dragen van kleding. Kleding is oorspronkelijk bedoeld als bescherming tegen kou en noodzakelijk in ons dagelijkse leven. Maar er zijn omstandigheden dat je best zonder kunt zoals tijdens zwemmen, zonnen en bij aangename temperaturen in eigen huis en tuin. Veel naturisten gaan naar een naturistenterrein om gezamenlijk bloot te kunnen zijn en te genieten van de mooie natuur waar ze zeer bewust en zuinig mee omgaan. Als je in de buitenlucht volledig bloot bent ervaar je een heerlijk vrij gevoel en het besef echt een onderdeel van de natuur te zijn, zoals we geboren zijn.

 

Ik weet nog heel goed dat ik al in mijn jonge kinderjaren merkte dat ik me prettig voelde zonder kleren aan. Hoewel ik helemaal niet ben opgegroeid met naturisme en bloot ben ik blijkbaar toch een geboren naturist. Sterker nog, mij is verteld dat ik zelfs helemaal naakt geboren ben. Echt waar . Ik heb me daarom altijd al afgevraagd hoe het zo gekomen is dat zoveel mensen elkaar niet naakt willen of mogen zien. En dan met name de geslachtsdelen, want de rest van het blote lichaam mogen we gek genoeg wl zien van elkaar. Ja, als peuter mag je vaak nog wel lekker vrij in je blote billen rondkruipen. Maar zodra je wat groter wordt moet je opeens een broekje aan omdat ze je dan vertellen dat het "raar" is om bloot rond te lopen. Waarom eigenlijk?

 

 

 

We staan hier met onze caravan op een zeer mooie plek.

Wij zijn een aantal keren naar  Flevo-Natuur, Elsendorp en Loodsmansduin op Texel geweest.


De bovenste 2 foto's zijn gemaakt op  Naturistenpark Elsendorp in 1990. Het weer was zeer mooi dus konden we elke dag lekker buiten eten en (sportief) bezig zijn.
 Puur gezinsnaturisme.
Hieronder zijn we op het naturistengedeelte van Loodsmansduin op Texel. 
Zie onze mooi gelegen ruime duinplek. Ik ging iets binnen halen, denk ik. De gasfles is leeg, dus even wisselen. De fietsen mogen ook altijd mee.

 

 

 

 

Er lag een keer een flinke pak sneeuw in onze tuin en dacht kom, doe eens gek. Even de kleren uit en in de sneeuw gaan liggen. Ik wilde toch wel eens weten hoe dat nou voelde. En dat is best een bijzondere ervaring. Je voelt heel even de koude sneeuw maar dan gaat de huid tintelen omdat het lichaam zich extra op wil warmen tegen de plotselinge kou. Het voelde daardoor helemaal niet koud meer aan. Tijd genoeg om mijn dochter een foto te laten maken. Maar daarna toch maar weer snel aankleden en lekker bij de kachel kruipen en wat nagloeien.   

 

 

 

 

We zijn in 2005 weer eens teruggegaan naar Elsendorp. De caravan hebben we niet meer dus nu maar in een huurchalet. Iedere dag liep ik een rondje over het terrein en telkens weer bekroop me dan een intens gelukkig gevoel. Ik voelde me dan als een moderne Adam in een aards paradijs.
Wat kan het leven toch mooi zijn.

 

 

 

 

 

Ontspannen (en klussen) in onze naturistische achtertuin die door de begroeiing voldoende privacy biedt. In ons land is het wettelijk toegestaan om bloot in je tuin of op je balkon te vertoeven als je maar niet vanaf de openbare weg te zien bent. Dat geldt niet voor buren die je vanuit hun slaapkamerraam kunnen zien. Maar als je weet dat ze het helemaal niet prettig vinden om je bloot te zien kun je beter proberen uit hun zicht te blijven. Zie voor de wettelijke regels voor oa. naturisme in eigen tuin: artikel430a.nl  

Honey, I shrunk myself !!

Op de foto links zit ik het blad Uit! te lezen dat uitgegeven wordt door de NFN, de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in alle vormen. Tot en met 2006 heette het blad nog Naturisme. Dit nieuwe drie-maandelijkse blad gaat uiteraard ook over naturisme maar nu ook over meerdere vormen en mogelijkheden van naaktrecreatie en gezondheidstips.  Het blad wat ik hier lees is voor mij extra bijzonder omdat onze tuin er in staat bij de rubriek "droomplekken" waarin lezers hun favoriete plek beschrijven. Klik op de foto voor een close-up.