Onze 2e VOLVO : de 144 DL  1974  

 

Deze 144 kocht ik in 1982 en was nog maar 8 jaar oud en had pas 128000 km gelopen. Hij kostte 3000 gulden. Dat was ook weer de inruilprijs die de vorige eigenaar kon krijgen bij de dealer. Dit was er één uit het  laatste productiejaar van de 140- serie. Dit model is eigenlijk een overgangsmodel naar de 240 serie. Deze uitvoering van de 144 kwam in 1973 en had een nieuw dashboard met ronde tellers en een tussenconsole die heel modern en vooruitstrevend was. Hier zit nu de kachelbediening op en onderin is ruimte voor de radio. De achterkant was voorzien van rechthoekige achterlichten. De knipperlichten aan de voorzijde waren ook groter en zaten hoger. In 1974 kwamen de grote bumpers erop die een aanrijding tot 5 km/u op konden vangen zonder schade. Ook verdween het tochtraampje in de voorportieren. Van de totale 140-serie, van 1966 tot 1974 zijn er 1.251.371 gemaakt. Van de 6-cilnder uitvoering (164) 144.179 stuks. 

Het nieuwe dashboard.

 

 

 

 

 

De kinderen willen graag helpen met 

het wassen van papa´s  'nieuwe' auto.

     

 

 

 

 

Ook deze Volvo kreeg meteen een trekhaak aan zijn achterwerk geschroefd en werd voor een grotere caravan gespannen dan dat zijn voorganger moest voortslepen. Als wij vakantie hadden moest hij juist hard werken. Vond ie niet erg, geloof ik.

Het is hier 1990 en we zijn op naturistencamping Elsendorp.
Daar zit ik dan, nog met snor, klaar voor de rit. Starten maar en rijden met die hap.

Rechts kun je een kort filmpje zien.

 

 

 

 

 

 Ja, ook in de winter gingen we wel eens naar de camping zoals hier 5 jaar eerder in 1985 op camping "De Roompot" in Kamperland.

Dan is er in ieder geval veel ruimte voor de caravan. Kacheltje aan en dan gezellig knus een spelletje doen. Of buiten een sneeuwpop maken en dan het warme zwembad in. 

 

 

 

 

 

Hij heeft ook een keer als trouwauto gediend voor het huwelijk van mijn zus.

 

 

 

 

 

 

Hé, daar hangt een arm uit de kofferbak. Ja, wat moet je daar nu van denken hè?

 

 

 

Kijk, daar zitten ze weer..........
Net als 11 jaar geleden, toen
nog in de kofferbak van de 142.

 

 

 

 

                                                                                                  

 Wachten in de rij voor de boot naar Texel.....

De laatste bewegende beelden van de 144 op deze camping.

Als je met een klein inkomen een gezin èn een auto wilt onderhouden kan er geen geld meer overblijven voor kleding. Ik geef dus liever mijn zakgeld uit aan mijn auto dan aan kleren. En dat vind ik als geboren naturist nou net geen probleem . Het logische gevolg is dan natuurlijk dat we onze vakantie vieren op naturistencampings, zoals hier op camping Loodsmansduin op Texel.

 

De Volvo moet wel zijn accu afstaan om de caravan van stroom te voorzien. Zo krijgt hij dan wel zijn verdiende rust. Als er maar voldoende startstroom overbleef.

 

 

 

 

Onze 144 hebben we 12 jaar gehad en ruim 112.000 km mee gereden. Het onderstel en plaatwerk werden echt heel slecht en reparatie zou volgens de deskundigen van Volvogarage Toncar heel duur worden. Diverse balken waren van binnenuit  te ver doorgeroest. Er was al het een en ander aan gelast zoals de rechterdorpel en een dwarsbalkje. Maar eens houdt het toch op.......................zo, eerst weer even een traan wegpinken.............Na lang wikken en wegen  moest hij toen helaas toch maar weg. Hij heeft nog een tijdje te koop gestaan voor een liefhebber. Niemand zag er wat in dus dan blijft alleen de sloop nog over.  Dit afscheid was zwaar na zoveel jaar bij ons gezin geweest te zijn.

 

FOTO : TWEE VOLVO´S VOOR DE DEUR Dan maar op zoek naar een opvolger. Die ik na heeeeeeeeel lang zoeken vond bij een Volvodealer waar hij net ingeruild was. Een 9 jaar jongere broer in perfecte staat. Voordat we verder gaan met deze 240 volgen eerst nog wat afscheidsfoto´s van de 144.

 

 

 

                                                                                                       

FOTO : DE 144 SLOPEN 1 FOTO : DE 144 SLOPEN 2

 

 

 

Vaarwel en bedankt hè 
KOMENDE FOTO : DE 144 VERDWIJNT

 

                               

 

 

 het keuzemenu:          
< De pagina met onze huidige Volvo 240 uit 1983 vanaf 1994 tot nu. < De pagina met de Volvo 142 automaat uit 1968 van 1978 tot 1982
       
       
< Lachen om oude foto's van mij uit de "schoenendoos" en ontdek ook meteen mijn andere interesses. < Als Volvo-gek spaar ik natuurlijk ook Volvo miniaturen. Bekijk daar mijn verzameling..

 

 

 

..